LisztFelhő – ROFCO

A PRÉMIUM KENYEREK ÉS SÜTÉS VILÁGA

“Cégünk több mint 25 éve gyárt samott (tűzálló) téglából készült kisméretű kemencéket az otthoni sütés szerelmeseinek. Emellett dagasztók és házi malmok is megtalálhatók kínálatunkban. 

Rendelkezünk az építéshez szükséges technikai ismeretekkel, és a sütéshez is jól értünk: öt évet jártunk sütőipari képzésre, így eszközeink használata során tanácsainkra is számíthat.”

ROFCO

 

A ROFCO TEHÁT GARANTÁLJA, HOGY AMIT VELÜNK SÜT, AZ PROFESSZIONÁLIS LESZ!

A Belgiumban gyártott Rofco elektromos téglakemencék helytakarékos, az elektromos fűtésnek köszönhetően tisztán és kényelmesen használható téglakemencéket kínálnak az otthoni sütéshez.

Az vastag samott tűzálló téglából készült egy, két vagy három sütőpolccal rendelkező Rofco kemence függőleges kialakításának köszönhetően kevés helyet foglal, így gyakorlatilag bármely konyhában elfér.

A Rofco kemencéknek hála, modern otthonában is élvezheti a kőkemencés sütés előnyeit.

A falazott kemence, más néven visszatartott hővel működő vagy kőkemence, nagy mennyiségű hőenergiát tárol tégla- vagy kőszerkezetében már azelőtt, hogy az ételt betennénk a kemencébe.

Az energia ezután vezető, sugárzó és konvekció transzfer útján járja át az ételt.

Egy hagyományos konyhai kemence csak konvekciót (légkeverést) használ, ami jóval kevésbé hatékony, mint azok a (közvetlen érintkezésnek köszönhetően) hővezető és (a napsugárzáshoz hasonlóan) sugárzó hőátadási módok, amelyeknek köszönhetően a téglakemencében oly kiválóan sülnek az ételek.

A sütéssel foglalkozók rendelkezésére álló technikák és eszközök közül a tégla kenyérsütő járul hozzá leginkább ahhoz, hogy a konyhánkban professzionális színvonalú legyen a sütés.

 

EGÉSZEN MÁS VILÁG

Számos világhírű étteremben van falazott kemence, mivel ebben kiváló textúrájú és fantasztikus ízmélységű ételeket tudnak készíteni.

Kitűnő kenyér és pizza készül ezekben a kemencékben.

Miután a kenyértészta a téglasütőbe kerül, a sütési idő körülbelül fele a hagyományos sütőben szükséges időnek.

A Rofco szilikonos tömítésű ajtajának köszönhetően nem szökik ki a gőz, és megmarad a páratartalom. Így gyorsabban nő a tészta térfogata: a közvetlen érintkezés miatt a hő gyorsan átjárja a vastag samott kövön nyugvó tésztát (hővezetés).

Gőztálcákat is használhat valamennyi sütőkamrában.

A vizet ezekbe a tálcákba lehet önteni.

A rozsdamentes acélvezetőkből  azonnal nagy mennyiségű gőz áramlik ki, a kereskedelemben kapható kemencék gőzbefecskendező rendszeréhez hasonlóan.

Amikor a tészta növekedése befejeződött, a Rofco ajtajában lévő szellőzőnyílásokat kinyithatjuk, így a sütés utolsó szakaszában a gőz távozni tud.

A Rofcoban a sugárzó hő és a sütő ideális páratartalma együttesen eredményezi a kellemesen ropogós, karamellizált héjat és a mély, összetett ízvilágot.

Eközben a cipó belsejében egységes, levegős, lágy tésztastruktúra alakul ki a tökéletesen egyenletes melegítésnek köszönhetően, amilyet csak egy téglakemence tud biztosítani.

Essen szó a PIZZÁRÓL is.

Ügye Ön is szereti a Pizzát? Mi mindenféle  pizzát szeretünk : a vastag tésztájút is és a vékony, ropogós szélűt is! Amit viszont korábban nem szerettünk, az a hatalmas különbség volt a kedvenc pizzériáink forró téglakemencéiben sült pizza, és a hagyományos otthoni sütőnkből kikerülő változat között. De ez már mind a múlté, mert a Rofco teljes értékű, az igazi pizzériákhoz fogható pizzát süt. Olyat, aminek a kérge tökéletesen ropogós. Aminek a tetején tökéletesre sül a sajt. Tökéletesen megsül rajta a hús és a zöldség. Tökéletesen. Fantasztikus. Pizza.

 

ROFCO = A LEGJOBB ABBÓL, AMI ÚJ ÉS A LEGJOBB ABBÓL, AMI RÉGI

E kulináris csodákat többezer évig  csak úgy tudták elkészíteni, hogy  tüzet raktak a kemencében, majd, miután a tűz kialudt, kikaparták a füstölgő hamut,  felmosták a kemence padlóját, s ekkor tették a kemencébe a tésztát.

Ahhoz, hogy a hő akár több sütésen át is megmaradjon, legalább ötmázsás kemence kellett. Ma azonban ez általában nem megoldható egy modern otthon konyhájában. A hagyományos modern sütők használatakor nem kell tüzet raknunk, sem hatalmas kemencét építenünk, le kell azonban mondanunk arról, ahogy az emberiség évezredeken át az ételeket melegítette.

A Rofco kemencék egyszerre nyújtják a modern technológiát és a hagyományos visszatartott hővel működő téglakemence legjobb tulajdonságait.

Így a fenséges étlekhez nincs szükség se tűzifára, se tűzre, se az azzal járó füstre, hamura és koromra, sem pedig a hatalmas kemencére. A tészta nem tudja (és nem is fglalkozik vele), hogyan keletkezik a  téglakemencében a hő, márpedig a Rofco tisztán, és kényelmesen, elektromos energiával hozza létre a meleget. Két termosztáttal vezérelt fűtőkör gondoskodik a kívánt hőmérsékletről.

Hallottuk már, hogy nem maradhat meg a káposzta, és lakhat jól a kecske is. De azt is tudjuk, hogy minden szabály alól van kivétel. Ez a kivétel pedig jelen esetben a Rofco téglakemence. Mert igenis lehet saját téglasütőnk otthon a konyhában, és ehhez nincs szükség tűzifára, nem jár hamuval és füsttel, nem kell hozzá kémény, és mégis a legcsodásabb kenyeret és egyéb pékárut süthetjük vele.

Szerkezetileg a Rofco kemence formáját és szilárdságát a rozsdamentes acél szekrény adja, a fél mázsa kőtömeget pedig a fantasztikus kőzetgyapot szigetelés helyettesíti.

A kőzetgyapotot ásványi anyagok olvadékából előállított szálak alkotják és 1000 celsius fokig nem olvad meg (ez pedig jóval magasabb, mint a Rofco legmagasabb hőfoka!).

Az itt található ipari minőségű kőzetgyapotnak a szigetelési hatékonysága is kiváló. Vastag, nagy sűrűségű kőzetgyapot szigetelőréteg tölti ki a Rofco sütő falát és ajtaját, melegen tartva a sütő vastag kő felületeit, így igazán kitűnő kenyeret és egyéb péksüteményeket süthetünk. Sütés közben pedig a Rofco nézőüvegén keresztül figyelhetjük, ahogy a belső lámpa fényében sülnek a csodás falatok.

 

MINDENT JOBBAN SÜT MEG

A Rofco elektromos téglasütő  nem csak kenyeret és pizzát süt kitűnően! Sült húsok, steak, zöldségfélék, rakott ételek, piték. Bármelyiket is készítené, a minden irányból sugárzó hőnek és a számos üzemmódnak hála, a Rofco téglasütőben minden sokkal, de sokkal finomabb lesz.

Gondoljon arra, hogy a mikrohullámú sütőből kikerülő étel mennyire hasonlít a hagyományos sütőben készült fogasokhoz. A drámai különbségnek az az oka, hogy a mikrohullámú sütőben egyenlőtlen a hőeloszlás. Most pedig abba gondoljon bele, hogy a hagyományos sütőkben mennyire jár a levegő: ez természetes ezeknél a szerkezeteknél, tudatosan ilyenre tervezték őket. Ennek a levegőáramlásnak éppen az ellentéte az egyenletes fűtés.  A  visszatartott hővel működő téglasütő viszont elsősorban közvetlen érintkezéssel és átható sugárzó hővel süt, így egyenletesen sül át benne az étel.  Úgy is nézheti tehát a különbséget, hogy van sütő, ami épp annyival jobb egy hagyományos sütőnél, amennyivel az jobb egy mikrohullámú sütőnél. Hát ilyen  élmény a Rofco téglakemencében  sütni: egyszerűen mennyei.

 

A TÉGLASÜTŐ AMIT MINDENKI SZERETNI FOG

A Rofco B5, B10 és B20 típusú téglasütőinek minden sütőtere azonos méretű, és modelltől függően egy, kettő, illetve három polccal rendelkeznek. A Rofco legnépszerűbb modelljében, a hárompolcos B40 sütőben valamennyi sütőtér magasabb és szélesebb is. Minden méretet és specifikációt megtalál a termékek mellett.

 

TÉGLA VAGY KŐ, A TÖMEG A LÉNYEG

A visszatartott hő kemence nagy tömegű falazata ugyanolyan jól működik, ha kőből mint ha tűzálló téglából készül. Tehát, a félreértések elkerülése végett: ha hallott már a téglából vagy kőből készült kenyérsütő kemencék sütési jellemzőiről, mindkettővel ugyanolyan sütési eredményeket érhet el. A Rofco kemencék visszatartott hőjű falazatkemencék, amelyekkel ugyanolyan kitűnő ételeket készíthetünk, mint egy fatüzelésű falazatkemencében. Itt azonban, az elektromos fűtésnek köszönhetően, sokkal tisztábban dolgozhatunk.

 

ELEKTROMOS JELLEMZŐK ÉS TELEPÍTÉS

A Rofco téglakemencék általános 230 voltos, egyfázisú árammal működnek, csatlakozójuk 16 amperes konnektorhoz csatlakoztatható  földelt dugvillával rendelkezik. A 230 voltos energia megegyezik a hagyományos elektromos sütők és főzőlapok által használt energiaszükséglettel, tehát minden konyha 230 voltos tápfeszültségre van bekötve. Attól függően, hogy most hogyan van bekötve a konyhája, és hogy hová szeretné helyezni a Rofco téglakemencét, előfordulhat, hogy egy további 230 voltos 16 amperes aljzatot kell majd telepítenie. A Rofco sütőt otthonában bárhol máshol, akár a garázsban is elhelyezheti, ahol Önnek a legmegfelelőbb. A Rofco sütőket nem szükséges fűtött helyen tartani vagy üzemeltetni. Az egyetlen elhelyezési követelmény, hogy 30,5 mm résnek kell lennie a sütő és a többi felület között. A Rofco sütők nem igényelnek szellőztetést.

 

KIEGÉSZÍTŐK

A gőztálcák ideális eszközök, ha gőzt akar használni a sütési folyamatban. A Rofco gőztálcák nem pusztán üres edények: nehéz rozsdamentes rudak vannak a belsejükben, amelyek nagy mennyiségű hőenergiát tárolnak a gyors és teljes gőzkibocsátás érdekében; rendeljen egyet minden polchoz, ahol kiegészítő gőzt szeretne használni. Az elkészített kenyér fajtájától függően a megfelelő sütési szakaszban történő gőz beengedésével elérheti a kívánt állagú kenyérhéjat.

Bármilyen tésztával dolgozik,  közvetlenül a kövekre teheti a Rofco kemencében, de ha inkább kerülné, hogy az olajok vagy a cukor érintkezzen a kövekkel, akkor kék acélból készült tepsi és (a kereskedelmi pékségekben is használt) üvegszálas szövet alátét is van az alapcsomagban.

 

ROFCO TÉGLASÜTŐK KIS PÉKSÉGEKBEN

A Rofco téglakemencéket gyakran használják kis pékségekben. A Rofco tisztában van vele, hogy amikor egy vállalkozás kis költségvetésből indul, jó ötletnek tűnik, hogy nem drága sütőipari kemencével indítják a gyártást. Arra azonban felhívjuk figyelmét, hogy a Rofco sütőkre háztartási használatra szóló garancia vonatkozik, ezért kérjük, vegye figyelembe, hogy a kereskedelmi használat során fellépő nagyobb igénybevétel esetén fellépő meghibásodásokra nem vonatkozik a garancia. A Lisztfelhő javító alkatrészeket, valamint fogyóeszközöket, például izzókat, ajtótömítést szállít, rendelkezésére állunk minden Rofco-felhasználónak,   függetlenül attól, hogy sütőjére vonatkozik-e garancia illetve, hogy kereskedelmi vagy magáncélra használja-e a kemencét. A Rofco sütők jól megépített, tartós eszközök. A Lisztfelhő  a Rofco magyarországi  kizárólagos forgalmazója, és tanúsíthatjuk, hogy szervizelést igénylő probléma csak elvétve merül fel e termékeknél.

 

ROFCO: HATALMAS LÉPÉS A SÜTÉSBEN

A sütést kedvelők rendelkezésére álló technikák és eszközök között egy sem olyan hatékony, mint a tégla kenyérsütő, amely professzionális szintű eredményeket nyújt a konyhában. Rofco-ügyfeleink soha nem mondják, hogy megbánták, hogy Rofco sütőt vásároltak, csak azt, hogy bár hamarabb vettek volna Rofco sütőt!

 

 

 

ROFCO kínálat

ROFCO kenyérsütők

Professzionális sütők a háztartásban

ROFCO dagasztók

Minőség, tartósság, megbízhatóság

ROFCO kelesztők

Hőmérséklet szabályzás – párásító rendszerrel

ROFCO malmok

Tartós anyagok, élelmiszeripari minőség

Kapcsolat

Látogass el hozzánk!

8100 Várpalota, Damjanich 18/a.

Hívj fel minket

(+36) 30 757 5246

Írj nekünk!

3 + 4 =