ROFCO Kiegészítők
Gőzőlő tálcák
Előnyök: A gőztálcák használata sok előnnyel jár, amikor olyan ropogós termékeket sütünk, mint a zsemlék, vagy a francia bagettek és még néhány kenyér.
A megfelelő mennyiségű gőz extra nagyságot, kellemes ropogós héjat és gyönyörű fényt kölcsönöz.
Hogyan működik? A gőztálcákat a hideg sütőbe tedd, és a sütővel melegítsd fel.
A sütő tésztával való betöltése után azonnal önts egy bizonyos mennyiségű vizet a gőz tálcába. 30 másodpercen belül az összes víz gőzzé alakul.
Ezután a receptet kövesd, mely megmondja, mikor kell kinyitni a gőznyílásokat az összes gőz és sütőgőz eltávolításához.
Hány gőztálcára van szükséged? A gőztálca csak a sütő azon részében termel gőzt, ahová elhelyezed. Tehát, ha ropogós kenyeret szeretnél sütni 2 kövön, akkor 2 gőz tálcára lesz szükséged.
Karbantartás: A gőztálcák nem igényelnek speciális karbantartást. Ha kemény a víz ahol használod, úgy lehet, hogy egy idő után ecettel kell vízkőmentesíteni.
Sütőtálcák
Az 1,20 mm vastag fekete lemezből készült sütőtálcáink ugyanolyan minőségűek, mint amiket a pékségekben használnak.
Minden cukrot, vajat, tejet, tojást stb. tartalmazó tésztához használhatóak, hogy a zsír és a cukor ne a kövekbe égjen.
Különböző méretekben rendelhetőek sütőinkhez:
47 x 47 x 1 cm (B30, B40, RK48)
47 x 29 x 1 cm (B5, B10, B20, RK30)
Karbantartás: Ha közvetlenül a tepsiben sütsz, elég ha a sütés végén egy száraz papírtörlővel áttörlöd. A makacsabb sütési maradványokat műanyag kaparóval lehet eltávolítani. Soha ne mosd el a tálcákat, különben azok rozsdásodni kezdenek. A tálca karbantartása a tálca állandó használatával minimalizálható, ez is növeli a tálca tartósságát.
Sütőlapok
Ezeket a lapokat sütőtálcák védelmére használják; ugyanolyan hatásúak, mint a sütőpapír, de sokkal szilárdabbak.
Tartósság: átlagosan 5 év magánhasználat esetén.
Sütőlemezeket használnak a zsemlék és a francia bagettek sütőbe dobására is. A zsemlék a fadeszkáról ezeknek a lemezeknek a segítségével a kőre csúsznak.
Karbantartás: Használat után papírtörlővel távolítsd el a sütési maradványokat. Egy-egy alkalommal lehet megmosni a lapokat, de utána feltétlenül szárítsd jól meg őket.