ROFCO Kiegészítők

Gőzőlő tálcák

 

Előnyök: A gőztálcák használata sok előnnyel jár, amikor olyan ropogós termékeket sütünk, mint a zsemlék, vagy a francia bagettek és még néhány kenyér.

A megfelelő mennyiségű gőz extra nagyságot, kellemes ropogós héjat és gyönyörű fényt kölcsönöz.

Hogyan működik? A gőztálcákat a hideg sütőbe tedd, és a sütővel melegítsd fel.

A sütő tésztával való betöltése után azonnal önts egy bizonyos mennyiségű vizet a gőz tálcába. 30 másodpercen belül az összes víz gőzzé alakul.

Ezután a receptet kövesd, mely megmondja, mikor kell kinyitni a gőznyílásokat az összes gőz és sütőgőz eltávolításához.

Hány gőztálcára van szükséged? A gőztálca csak a sütő azon részében termel gőzt, ahová elhelyezed. Tehát, ha ropogós kenyeret szeretnél sütni 2 kövön, akkor 2 gőz tálcára lesz szükséged.

Karbantartás: A gőztálcák nem igényelnek speciális karbantartást. Ha kemény a víz ahol használod, úgy lehet, hogy egy idő után ecettel kell vízkőmentesíteni.

 

Sütőtálcák

 

Az 1,20 mm vastag fekete lemezből készült sütőtálcáink ugyanolyan minőségűek, mint amiket a pékségekben használnak.

Minden cukrot, vajat, tejet, tojást stb. tartalmazó tésztához használhatóak, hogy a zsír és a cukor ne a kövekbe égjen.

Különböző méretekben rendelhetőek sütőinkhez:

47 x 47 x 1 cm  (B30, B40, RK48)

47 x 29 x 1 cm (B5, B10, B20, RK30)

Karbantartás: Ha közvetlenül a tepsiben sütsz, elég ha a sütés végén egy száraz papírtörlővel áttörlöd. A makacsabb sütési maradványokat műanyag kaparóval lehet eltávolítani. Soha ne mosd el a tálcákat, különben azok rozsdásodni kezdenek. A tálca karbantartása a tálca állandó használatával minimalizálható, ez is növeli a tálca tartósságát.

 

Sütőlapok

 

 

Ezeket a lapokat sütőtálcák védelmére használják; ugyanolyan hatásúak, mint a sütőpapír, de sokkal szilárdabbak.

Tartósság: átlagosan 5 év magánhasználat esetén.

Sütőlemezeket használnak a zsemlék és a francia bagettek sütőbe dobására is. A zsemlék a fadeszkáról ezeknek a lemezeknek a segítségével a kőre csúsznak.

Karbantartás: Használat után papírtörlővel távolítsd el a sütési maradványokat. Egy-egy alkalommal lehet megmosni a lapokat, de utána feltétlenül szárítsd jól meg őket.